מידע על דלהי

מידע על דלהי

הצג רשימת יעדים לבחירה
* ניתן להזמין חדרים נוספים ו/או להוסיף תינוקות להזמנה לאחר חיפוש ובחירת המלון המבוקש.

מידע על דלהי

מידע על דלהי

הצג רשימת יעדים לבחירה
* ניתן להזמין חדרים נוספים ו/או להוסיף תינוקות להזמנה לאחר חיפוש ובחירת המלון המבוקש.

מידע על דלהי

הצג רשימת יעדים לבחירה
* בחירת הרכב נוסעים בחבילת טוס וסע זמינה לאחר החיפוש.

מידע על דלהי

הצג רשימת יעדים לבחירה

מידע על דלהי

  • תשלומים
    3 תשלומים ללא ריבית
  • שירות
    יועצי התיירות שלנו פה בשבילכם
  • מבחר
    מגוון ענק של טיסות וחבילות הטובות ביותר
  • ביטחון
    דיזנהאוז קיימת למעלה מ-90 שנה

מידע על דלהי

עושה רושם שאוכלוסיית ישראל נחלקת לשלושה סוגים: אלו שכבר היו בהודו, אלו שמש רוצים להגיע אליה ואלו שהיו בהודו וחולמים לשוב אליה פעם נוספת. אם אתם נמנים על הסוג שהיה וחש שלא חווה את כולה במלואה, או לקבוצה שעדיין לא הגיע למדינה המופלאה הזו, אנחנו כאן כדי לספק לכם מידע על אחת הערים המיוחדות בה, שמתגעגעים אליה עוד לפני שחוזרים ממנה הביתה.
לפניכם, כל המידע על דלהי, העיר והאגדה.

 

קודם מתרגלים אחר כך מתאהבים

העיר דלהי, בירת הודו נחלקת לשני חלקים. החלק העתיק שלה, הקרוי אולד דלהי, והחלק המודרני הקרוי ניו דלהי.
מעט הסטוריה: לא תמיד היתה דלהי עיר הבירה של הודו. לפניה נשאה בתואר זה העיר כלכותה ורק בשנת 1911 חל השינוי. המטרופולין הענק מורכב כאמור משני חלקים, הישן והחדש יותר, למרות שאם אתם חשבים שחדש משמעו גורדי שחקים נוצצים, תגלו שבהודו חדש זהו מושג חסי והוא מתייחס למבנים מתחילת המאה הקודמת.
ניו דלהי מאופיינת ברחובות רחבים, ביניהם שדרת 'ראג'פאת' המלכותית. בשדרה זו תמצאו גנים יפים עם מזרקות שמוארות בשעות הלילה. בקצה השדרה מצוי שער הודו שהוא בעצם מצבה לזכר חללי הודו בכל המלחמות ודומה דמיון מפתיע לשער הנצחון בפריז.
מבנה 'רשטפארי בהוואן' הוא משכן הנשיא, מצוי אף הוא בקצהו המזרחי של השדרה. זהו בניין בעל צורה ייחודית בצבע ורוד והוא בנוי על שיפוע גבעת 'ראיסינה'. למבנה כיפות יפות רבות וכיפת נחושת מרכזית גדולה החולשת על המבנה כולו. בתוכו, שלל רקמות הודיות שמעטרות אותו.
'ג'איפור קולן' הא עמוד שנתרם על ידי המהרג'ה של ג'איפור. גובהו מאה ארבעים וחמישה מטרים והוא צמוד למשכן הנשיא. לידו מבצעים החיילים טקס חילופי משמרות מדי יום שבת בין השעות תשע ושלושים לעשר ורבע בבוקר. עוד במקום גנים יפים שחוצים אותם נתיבי מים, מגרשי טניס, מזרקות, צמחייה רבה וססגונית וגידולים שונים.
הככר המודרנית ביותר בעיר היא 'קונאט פלייס'. היא חדשה, יש בה סניפים של רשתות מזון מהיר, בנקים, מלונות, מסעדות וחנויות בוטיק. הכל מצוי בתוך מבנים חדשים בנויים במעגל שבמרכזו גן ירוק במרכז הכיכר.

 

להתאהב בקלות

'סנסאד בהאוואן' הוא בניין הפרלמנט. הוא מוקף עמודים יפים ובתוכו שלושה מבנים בצורת פרסה, המשמשים את מועצת המדינה, אולם כנסים ואולם מועצת שליטי הודו, בו היו מתכנסים עד לשנת 1920, השנה בה הוכרזה עצמאותה של הודו. כיום משמש המבנה כספריה.
עוד בניו דלהי בתי קולנוע, מוזיאון הבולים הבין לאומי, שדרות רחבות עם חנויות בוטיק, חלקן של מותגים מקוריים ואחרות של חיקויים, מסעדות ובתי קפה. כמו כן, מצפה הכוכבים 'ג'אנטאר מנטר' מצוי תחת כיפת השמיים, ברחוב סנסאד מארג. הוא נבנה בשנת 1725 ונותר כפי שהיה במקור. במקום שעוני שמש עצומים שצילם משמש לחישוב השעה, לוחות שנה שמחושבים על פי הירח והשמש ומעברים אסטרולוגיים.
אם כבר הגעתם לניו דלהי, לבטח תרצו לבקר גם בחלק העתיק יותר, אולד דלהי. נכון, העוני שורר שם, כמו ברוב חלקי הודו, אבל המקום מציע מבנים עתיקים מאד, נוף אורבני מגוון, שווקים תוססים ואוכל זול.
אז עכשיו קיבלתם עוד מידע על ניו דלהי ואולי התיאבון נפתח. מישראל לא יוצאות טיסות ישירות ליעד זה. ניתן לטוס עם חברת התעופה אל על למומבאי ומשם לקחת טיסת המשך, או עם חברות תעופה אחרות המבצעות עצירת בינים אחת, לעתים יותר. מומלץ לטוס עם חברות תעופה אסיאתיות וערביות, למשל רויאל ג'ורדניאן, מאחר וטיסות דרך אירופה הן יקרות מאד. טיסה ישירה ליעד אורכת כחמש שעות אולם מאחר ומשראל נדרש להתבצע עיקוף גדול למדי, זמן הטיסה מתארך, גם לו לא היה מתארך בשל עצירות הביניים.